Home ,Startseite , Iran Germany Net

PC-Hilfe***

FOCUS - Probeabo  

| Iran | Zeitungen | Kinder | TV - Radio - Musik | Farsi| |Literatur| |Chat | Download| Forum |

اميدهای تازه نسبت به توليد واکسن ايدز

کشف خارق العاده ای در اوگاندا احتمالا باعث خواهد شد تلاش دانشمندان برای توليد واکسن ايدز يک گام به مقصد نزديک تر شود.پژوهشگران متوجه شده اند که گروه کوچکی از مردم اوگاندا ظاهرا در برابر ويروس اچ آی وی مصون هستند.حدود 24 نفر از اين افراد، علی رغم آميزش جنسی مکرر و محافظت نشده با کسانی که ناقل ويروس اچ آی وی هستند، آلوده نشده اند.مطالعه درباره نحوه مقاومت سيستم دفاعی بدن آنها در برابر اين ويروس می تواند در توسعه واکسنی موثر برای ايدز به دانشمندان ياری برساند.اکثر دانشمندان اتفاق نظر دارند که توليد واکسنی برای مقابله با ايدز بالاخره روزی عملی خواهد شد، اما تلاش ها در اين زمينه تاکنون ناکام مانده است. با اين حال در حال حاضر چند واکسن در سراسر جهان مراحل آزمايشی را پشت سر می گذارد.ايدز تاکنون جان 25 ميليون مرد، زن و کودک را در سراسر جهان گرفته است. اما اکنون با يافتن گروه کوچکی از مردم اوگاندا که مکررا در معرض اچ آی وی قرار گرفته اما هرگز تسليم عفونت و آلودگی نشده اند، اميد به يافتن کليدهای مبارزه با اين بيماری تقويت شده است. نخستين نمونه اين گونه افراد قبلا در کنيا، در ميان افرادی که از طريق خودفروشی امرار معاش می کنند پيدا شده بود. به نظر می رسيد اين گروه در مقابل اچ آی وی مصونيت داشته باشند.تحقيقات بعدی در دانشگاه های آکسفورد و نايروبی به توليد يک نمونه واکسن منجر شد که هم اکنون آزمايش آن در بريتانيا و کنيا در جريان است.ما آخرين اکتشاف به گروه کوچکی از افراد که در نزديکی درياچه ويکتوريا در اوگاندا زندگی می کنند مربوط می شود.به نظر می رسد سيستم دفاعی بدن اين افراد می تواند ويروس اچ آی وی را دفع و از آنها در مقابل ابتلا به بيماری ايدز محافظت کند.انتظار می رود نتيجه اين تحقيقات، که توسط "موسسه پژوهش های ويروسی اوگاندا" انجام شده است، در ادامه سال جاری منتشر شود.پروفسور اندرو مک مايکل از دانشگاه آکسفورد بريتانيا و از پژوهشگران ممتاز واکسن ايدز، اين تحقيقات را دلگرم کننده خوانداو گفت که تحقيقات اوگاندا به دانشمندان کمک خواهد کرد واکسن موجود را مورد سنجش و ارزيابی قرار دهند و شايد هم کليدهای چگونگی اصلاح و موثرتر ساختن آن را فراهم کند.وی به بی بی سی گفت: " فرآيند توليد واکسن ايدز به شکلی آزارنده آهسته است. هرگونه شواهد تازه که نشان دهد برخورد ما درست بوده است مفيد خواهد بود."

بيست و سومين سالروز درگذشت سهراب

"خانه دوست کجاست؟" در فلق بود که پرسيد سوار.
آسمان مکثی کرد.
رهگذر شاخه نوری که به لب داشت به تاريکی شن ها بخشيد
و به انگشت نشان داد سپيداری و گفت:
"نرسيده به درخت،
کوچه باغی است که از خواب خدا سبزتر است
و در آن عشق به اندازه پرهای صداقت آبی است.
می روی تا ته آن کوچه از پشت بلوغ، سربدر می آرد.
پس به سمت گل تنهايی می پيچی
دو قدم مانده به گل...

سهراب سپهری در تاريخ پانزدهم مهر ماه 1307 در خانواده ای که اهل شعر، نقاشی، منبت کاری و ديگر رشته های هنری بود، زاده شد.
کودکی و نوجوانی او به مطالعه، بازی در طبيعت، شکار و نواختن موسيقی گذشت.
سهراب تا پانزده سالگی خود را در شهر کاشان گذراند و در نقاشی ها و اشعار او تاثير اين دوران و تاثير طبيعت و گياهان را می بينيم.
سهراب سپهری شعر صدای پای آب را با الهام از قريه "چنار" واقع در حد واسط کاشان و مشهد اردهال سرود و دهکده زيبای "گلستانه" واقع در اطراف کاشان الهام بخش او در سرودن شعر گلستانه شد.
آن طور که پريدخت سپهری، خواهر سهراب، در کتاب خود تحت عنوانسهراب، مرغ مهاجر می گويد برادرش تا چهارده سالگی در باغی زندگی می کرد که شمارش درخت هايش به سادگی امکان نداشت اما يک سال بعد را در خانه ای گذراند که در آن اثری از درخت و سبزه نبود.
طبق نوشته خانم سپهری، سهراب در اين دوران به مطالعه نويسندگان و شعرايی چون لامارتين، گوته، اميل زولا، شاتوبريان و هوگو پرداخت.
سهراب يک سال بعد يعنی پس از پايان تحصيلات سيکل اول متوسطه به تهران رفت و در دانشسرای مقدماتی نام نويسی کرد.
پس از پايان دوران دانشسرا به کاشان بازگشت و به سرودن شعر و نقاشی تابلو مشغول شد.
اما بعد دوباره به تهران رفت و برای تحصيل در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زيبا ثبت نام کرد.
شعر و نقاشی سهراب همچون ديگر همعصران وی تحت تاثير امواج نو قرار گرفت و او نيز وارد حيطه شعر نو و نقاشی مدرن شد.
سهراب اولين کتاب خود به نام مرگ رنگ را در سال 1330 چاپ کرد

گی خواب ها، شرق اندوه، صدای پای آب، مسافر و هشت کتاب از جمله آثار سهراب سپهری است.
گلی ترقی، داستان نويس معاصر که داستان بزرگ بانوی روح من او از سفرش به کاشان الهام گرفته، اخيرا درباره سهراب سپهری گفت: سهراب همواره از شهر و هياهوی آدم ها می گريخت. خانه سهراب سپهری در مقابل دنيای بيرون، دنيای ديگری بود، گويی خارج از اين دنيا بود. سهراب خانه کوچکی داشت که هيچ چيز در داخل آن نبود. بی اندازه تميز. يک گليم سفيد و يک گل شمعدانی اينجا، يک گلدان آنجا، به ديوار هم چند تا نقاشی آويزان بود که فروغ فرخزاد کشيده بود. اين خانه يک باغ بهشت بود و دور از هياهوی روزانه و تاريخ."
اين هنرمند پرآوازه ايران روز اول ارديبهشت ماه 1359 در اثر بيماری سرطان خون درگذشت و در مشهد اردهال در نزديکی کاشان به خاک سپرده شد.
بر سنگ مزار سهراب سپهری اين شعر را از هشت کتاب او می خوانيم که:
به سراغ من اگر می آييد،
نرم و آهسته بياييد، مبادا که ترک بردارد،
چينی نازک تنهايی من.

آدم بی رويا نمی شود
  نه، خواب نمی ديدم»، داستانهای کوتاه از پری منصوری، تهران، توکا 1381
"ما که پير شديم و از ما گذشت اما اين رسم روزگار نبود که ما حيوان های خدا همينطور برای هر کاری فکر کنيم که چه سياستی به کار ببنديم." اين را خاله گردن دراز در داستان فيل در برکه آب می گويد. فيل تنومند و پرقدرتی موجب آزار و اذيت حيوانات جنگل است و آنها سعی می کنند با او از در صلح و آشتی درآمده قانعش کنند که به خانه و کاشانه ساير حيوانات آسيب نرساند. راهی که برای گفتگو با فيل انتخاب می کنند نوشتن نامه سرگشاده است.
پری منصوری در مجموعه داستان تازه اش « نه، خواب نمی ديدم» در قالب داستانهايی که بيشتر فرم داستانهای کودکان و نوجوانان را دارد ظاهرا خوانندگان جوانتر را مخاطب قرار داده است. او مثل مادری که برای بچه هايش قصه می گويد داستانها را نه تنها برای سرگرمی که برای آموختن زندگی و زير و بم آن برای مخاطبانش روايت می کند.
چراغ عاطفه مادری
مادری که گرچه از سياست بيزار است اما از زبان دخترش در داستان "نه خواب نمی ديدم" می شنويم که "غصه همه آدمهای دنيا را" می خورد. او با چراغ عاطفه مادری به جهان می نگرد. اين مادر قصه گو از زبان بابا نوئل در همين داستان به اين اشاره دارد که در جهان مسيحی هم " رحم و شفقتی در کار نيست، هرکس به فکر خويش است، همسايه را از همسايه خبری نيست... و فاتحه عشق و محبت خوانده شده است." بابانوئل از او می پرسد که با اينهمه نامرادی و تبهکاری که جهان را فرا گرفته است شايد بهتر باشد که کريسمس تعطيل شود ولی او که از جهان غير مسيحی انتخاب شده تا به بابانوئل اعظم در اين زمينه مشورت دهد به اين کار راضی نمی شود. او مثل فردوسی که می گويد بيا تا جهان را به بد نسپريم به دفاع از " مردم ساده ای " برمی خيزد که در اين تبهکاری سهمی ندارند: " نه، نمی شود آدمها را بی رويا، بی اميد، در خلا رها کرد."سياست سهمی حاشيه ای دارد چنان که وقتی بابانوئل ها تصميم می گيرند که کريسمس باز هم برپا شود، نويسنده که دور از وطن می زيد به ياد نوروز می افتد و آرزو می کند که: "ايکاش يک روز بتوانم صدای خنده های شاد همه مردم سرزمينم را بشنوم."ما تنها با آگاهی های خودمان است که می توانيم بفهميم چرا مردم او اکنون شادمان نيستند.
قصه درمانی
پری منصوری از دنيايی که "گرفتار جنگ و جنون" است و "وحشت در فضا معلق مانده" به قصه پناه می برد. اين نوع "قصه درمانی" البته در همه جای اثر او ديده می شود ولی در داستانی که در باره مادربزرگش نقل می کند جلوه کاملی دارد - مادربزرگی که آنقدر با قهرمانهای قصه هايش مثل آقا موشه نزديک است که آجيل و تنقلاتی هم که به نوه هايش می دهد هديه از طرف او معرفی می کند. قصه چنين پايان می گيرد:
"آه! عطر اطلسی ها در غروب تابستان! ای عطر مادربزرگ! ای عطر کودکی! مشامم پر از دود و بوی گنداب است، پناهم دهيد."
اين جمله کليدی او در باره رابطه اش با قصه است.
نويسنده چاره همه بيچارگی های جهان اطراف خود را در گرمای کانون خانواده می بيند. گويی که خانواده می تواند فارغ از تاثرات اجتماع بيرون همچنان نقش سنتی خود را ادامه دهد.
شاهد اين نوع نگاه آخرين داستان کتاب است که "نگاهی دوباره" نام گرفته است. اين داستان کمترين پيوند را از نظر فرم با ساير داستانها دارد ولی شايد جدی ترين و اجتماعی ترين داستان کتاب هم باشد.
جايگاهی که خانواده دارد
"نگاهی دوباره" را بايد از شمار ادبيات مهاجران ايرانی دانست. ادبياتی که واگوی مسائل زندگی آنهاست در خارج ازايران. دختر جوانی که به پارتی و هوسهای جوانی فکر می کند با آرمانهای پدر و مادرش در باره آينده او که با تکيه بر درس خواندنش و پيروی از سنت های ايرانی در باره دختران ظهور می يابد به چالش برمی خيزد.
نويسنده در تصوير هر دو طرف تا اندازه ای موفق است، بخصوص در تصويری که از داد و بيداد خانگی و يکجانبه بودن پدر تيپيک ايرانی ارائه می دهد، ولی از آنجا که نقش مادرانه خود را فراموش نمی کند ماجرا را با پيروزی خانواده و بخصوص مادر تمام می کند: مادر راهی بيمارستان می شود و دختر در راه عيادت او بار ديگر ارزش خانواده را کشف می کند.
اما اين انگار تاييد همان پدرسالاری ايرانی است و بن بستی که جوان ايرانی حتی در خارج از کشور نيز قادر به شکستن آن نيست.
از اين گذشته، واقعيت در بيشتر مواقع شايد با الگويی که نويسنده از تبعيت يا تسليم جوانان ترسيم می کند مطابقت نداشته باشد.

سعدی و رفتارش با زبان
به مناسبت فرارسيدن روز بزرگداشت سعدی که روز اول ارديبهشت ماه تعيين شده است و به همين مناسبت هر ساله در شيراز مراسمی برپا می شود، آخرين نشست ماه فروردين "کتاب ماه ادبيات و فلسفه" به نقد و بررسی کتاب "سعدی" تأليف دکتر ضيا موحد اختصاص داشت. در اين نشست منوچهر آتشی شاعر و دکتر رضا انزابی نژاد استاد دانشگاه درباره اثر دکتر موحد سخن گفتند. کتاب "سعدی" چند سال پيش منتشر شد و اکنون به چاپ های متعدد رسيده است.
در ابتدای جلسه دکتر ضياء موحد شاعر و استاد دانشگاه درباره شيوه ای که او در اثرش از آن استفاده کرده گفت: در نوشتن اين اثر دچار افراط و تفريط نشدم. معتقدم که يک سمت زبان خود زبان است و طرف ديگر آن جهان قرار دارد. سعدی در دنيايی به دنيا آمده، از پدر و مادری زاده شده، زبان را نزد آنان آموخته، به مدرسه نظاميه رفته، اعتقاداتی داشته و در زمانه ای زندگی کرده که تمام اين مسايل بر او اثر گذاشته اند. بنابراين به اعتبار محتوا، سعدی را نمی توانيم خارج از زمانش در نظر بگيريم و به اعتبار مسأله هنری بايد به زبان او بپردازيم.

خواص 'ضدسرطانی' برخی مسکن ها

براساس يک مطالعه تازه مصرف برخی از انواع داروهای مسکن که بدون نسخه در داروخانه ها عرضه می شود، از جمله آسپيرين و ايبوپروفن، می تواند خطر ابتلا به سرطان سينه را به ميزان 20 درصد يا بيشتر کاهش دهد.با اين حال پزشکان به زنان هشدار می دهند نبايد بدون دريافت توصيه های پزشکی به مصرف منظم مسکن روی آورند، زيرا استفاده دراز مدت از داروهای مسکن عوارض جانبی خود را به همراه دارد.نتايج اين مطالعه که با توجه به وضع بيش از 80 هزار زن پس از دوران يائسگی انجام شد، در نشريه اقدامات ملاقات سالانه انجمن آمريکايی تحقيقات سرطان منتشر شده است.اين يافته ها در مورد داروهای ضدالتهاب غيرکورتونی NSAIDS از جمله آسپيرين و ايبوپروفن صادق است. پاراستامول و کدئين جزو اين نوع داروها نيستند.در اين مطالعه، مصرف هفته ای دو عدد يا بيشتر اين نوع مسکن ها، مصرف دائمی يا منظم تعريف شده است. براساس اين مطالعه، ظاهرا استفاده دائمی از آسپيرين طی مدت پنج سال تا نه سال باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سينه به ميزان 21 درصد در يک دوره سه سال و نيمه شد.خطر ابتلا به سرطان سينه برای کسانی که اين داروها را حتی برای مدت طولانی تری مصرف کرده اند، 28 درصد کمتر بود.نتايج برای کسانی که ايبوپروفن مصرف کرده اند حتی از اين نيز بهتر بود، به طوری که خطر ابتلا به سرطان سينه در آنها 49 درصد کاهش يافت.اين نتايج حاکيست که مصرف ايبوپروفن يا آسپيرين در دوره های طولانی تر، می تواند فوايد درازمدت ضدسرطانی را افزايش دهد.با اين حال، مصرف منظم ميزان کمی آسپيرين، تاثير مشهودی در جلوگيری از سرطان سينه نداشت.دکتر رندل هريس که اين مطالعه را هدايت کرده است گفت: "اين نتايج نشان می دهد که حتی زنانی که با خطر شديد ابتلا به سرطان روبرو هستند ممکن است توسط داروهای

 محافظت شوند."  NSAIDS

بسياری از پزشکان به بيمارانی که با خطر شديد بيماری های قلبی روبرو هستند، مصرف آسپيرين را توصيه می کنند.مطالعات قبلی همچنين به قوت نشان داده است که مصرف مقدار بيشتری آسپيرين (در مقايسه با مقداری که برای پيشگيری از بيماری قلبی لازم است) می تواند از سرطان روده پيشگيری کند يا رشد آن را آهسته سازد.مصرف طولانی آسپيرين و ايبوپروفن در مواردی با عوارض منفی برای معده به ويژه خونريزی همراه است.

نقشه ژن های انسان کامل شد

دانشمندان می گويند که نقشه ژن های انسان (ژنوم) دو سال پيش از موعد تعيين شده، کامل شده است.آنها می گويند که همه قسمت های اين نقشه که "می تواست" شناسايی شود، شناسايی شده است.با اين حال خبرنگار علمی بی بی سی می گويد که معلوم شده است که کامل شدن نقشه ژنی که ترتيب قرار گرفتن ژن ها را مشخص می کند، به تنهايی برای ايجاد يک انقلاب پزشکی کافی نيست.وی می افزايد که دانشمندان بايد به اين نکته نيز پی ببرند که ژن ها چگونه علائم را دريافت می کنند، چگونه با هم مرتبط هستند و چگونه خود را ترميم می کنند.وی می افزايد که دانشمندان بايد به اين نکته نيز پی ببرند که ژن ها چگونه علائم را دريافت می کنند، چگونه با هم مرتبط هستند و چگونه خود را ترميم می کنند.به گفته وی، سرانجام کتاب حيات خوانده شد، ولی قدم بعدی درک اين موضوع است که واژه های اين کتاب واقعا چه معنايی دارد.کشف نقشه ژنتيکی انسان يک پروژه تحقيقاتی بين المللی بوده است که موسسات آمريکايی بيشترين سهم را در آن داشته اند.موسسه بريتانيايی "سنگر" تنها موسسه بريتانيايی که در اين پروژه مشارکت کرده، يک سوم نقشه ژنتيکی را به دست آورده است.

 

Das TelefonbuchBilligtarife - Kalender - WorldTimeWetter - KostenlosStudiumHoroskopIQ TestSuchmaschinen

 
info@iran-germany.net